Umeå JazzstudioUmeå Jazzstudio

May
11

I called him Morgan på Folkets Bio 26 maj

I-Called-Him-Morgan-Rec

Gå och se den fantastiska filmen om Lee Morgan. Casper Collins hyllade dokumentär. Som medlem i Umeå Jazzstudio betalar du 70 kr istället för 95 kr/biljett! Passa på! Klicka här för mer info

Mar
19

SHORT FILM NIGHT 22 MARS

shortfilmnight-identity A4

Äntligen har det blivit dags för vårens Short Film Night – en kväll som bjuder på prisbelönta kortfilmer, regissörsbesök och livemusik i en mysig och avslappnad barmiljö i Studion på Folkets Hus. Temat för kvällen är identitet och sex kortfilmer som på olika sätt utforskar temat visas.

Till denna sjätte upplaga av Short Film Night har vi ett riktigt starkt startfält där vi kastas mellan thriller, drama och komedi i kortfilmer från Japan, Frankrike, Sverige och Storbritannien. Filmerna är alla handplockade från några av världens högst rankade filmfestivaler: Sundance, Cannes, Annecy mf. och en av filmerna nominerades även på 2017 års Oscarsgala.

KVÄLLENS GÄSTREGISSÖR
Vi avslutar kvällen med Umeåpremiären av kortfilmen ”Turkkiosken” regisserad av Bahar Pars, en film som på ett skickligt sätt behandlar strukturell rasism i vardagliga situationer.

Bahar Pars har tidigare regisserat kortfilmen ”Rinkebysvenska” samt skådespelat på Dramaten, i TV-produktioner och långfilmer bland annat ”En man som heter Ove”. Hon gästar Umeå och Short Film Night för ett spännande Q&A efter visningen.

MUSIK
I pausen mellan filmblocken får vi njuta av livemusik från jazz-trion Bonders (Thomas Burström – piano, Oscar Fridolfsson – trummor & Arvid Fahlander – bas).

Trion spelar musik för de som har kolsyra i benen av och till. De kanske kan ge ett lugn åt en sprättig kropp. Kompositionerna bäddas in i improvisationer och kan leda lite var som helst.
___

19:00 Baren öppnar
19:30 Kortfilmsblock 1
20:15 Livemusik
20:45 Kortfilmsblock 2
21:30 Q&A

// Förköpspris (exkl. avgift): Standardbiljett – 100kr, Studentbiljett – 80kr via Billetto.se/short-Break & Biljettcentrum; Biljettpris i dörren: Standardbiljett – 130kr, Studentbiljett – 100kr

// Eventet är ett samarrangemang mellan Short Break och Umeå Jazz Studio, med stöd av Film i Västerbotten, Umeå Kommun & Studiefrämjandet.

// Åldersgräns 18+ (pga. alkoholpolicyn)

Oct
10

Jazzkatten till Lennart!

skarmavbild-2016-10-11-kl-00-05-05

Grattis! Lennart Strömbäck får jazzkatten! Han får specialpriset för att han med sin “utpräglade känsla för kvalitet och med sin förmåga att hitta morgondagens stjärnor har fört artister av allra högsta klass till publiken i Umeå. Orädd, och med jazzen i tydligt fokus har han skapat rum för både det trygga och traditionella, det vilda och det nyskapande och lyckats locka både de rutinerade kulturbärarna och de unga nyfikna till jazzen”, som motiveringen lyder.

Oct
5

Vi vann jazzmaten!

I vår uppmuntran att registrera dig för att få våra nyhetsbrev har vi lottat jazzmat till fyra personer.

Vi som vann är:
adny_rose@hotmail.com
cecimelin@gmail.com
Catharina.henje@umu.se
maria.toren@umea.se

Hämta ut en jazzmatenbiljett i entrén och visa sedan upp den i baren.

Grattis! Du som inte anmält dig – gör det nu direkt här på hemsidan.

Aug
27

Karin Krog – igen!

22 september är Karin Krogh på Umeå JazzStudio. Vi har konserten med Bengt Hallberg på jazzfestivalen i färskt minne så det är bara att tacka och ta emot. Det här blir annorlunda för hon bestämmer allt själv. Pulsslag, en gång ett turnésamarbete mellan Svenska Jazzriksförbundet, Rikskonserter och Sveriges Radio vilar i brist på svenska pengar. Ett unikt samarbete mellan Norsk Jazzforum, Norska ambassaden och Svensk Jazz gör att vi kan erbjuda ett norskt av ädelvalör. Karin är jämnårig med Monica Z men till skillnad från henne en ständig sökare. Hon är en lika viktig del av den nya norska jazzen som Jan Garbarek. Hon tilldelades Norges största kulturpris 2007. Det senaste året har hon släppt fyra nya skivor inklusive ”Don´t just sing” en antologi för åren 1963 – 1999.

Karin Krog sång, Staffan William-Olsson gitarr, Terje Gewelt bas, Tom Olstad trummor.

Karin krog6_bw_lres