Umeå JazzstudioUmeå Jazzstudio

SHORT FILM NIGHT 22 MARS

Äntligen har det blivit dags för vårens Short Film Night – en kväll som bjuder på prisbelönta kortfilmer, regissörsbesök och livemusik i en mysig och avslappnad barmiljö i Studion på Folkets Hus. Temat för kvällen är identitet och sex kortfilmer som på olika sätt utforskar temat visas.

Till denna sjätte upplaga av Short Film Night har vi ett riktigt starkt startfält där vi kastas mellan thriller, drama och komedi i kortfilmer från Japan, Frankrike, Sverige och Storbritannien. Filmerna är alla handplockade från några av världens högst rankade filmfestivaler: Sundance, Cannes, Annecy mf. och en av filmerna nominerades även på 2017 års Oscarsgala.

KVÄLLENS GÄSTREGISSÖR
Vi avslutar kvällen med Umeåpremiären av kortfilmen ”Turkkiosken” regisserad av Bahar Pars, en film som på ett skickligt sätt behandlar strukturell rasism i vardagliga situationer.

Bahar Pars har tidigare regisserat kortfilmen ”Rinkebysvenska” samt skådespelat på Dramaten, i TV-produktioner och långfilmer bland annat ”En man som heter Ove”. Hon gästar Umeå och Short Film Night för ett spännande Q&A efter visningen.

MUSIK
I pausen mellan filmblocken får vi njuta av livemusik från jazz-trion Bonders (Thomas Burström – piano, Oscar Fridolfsson – trummor & Arvid Fahlander – bas).

Trion spelar musik för de som har kolsyra i benen av och till. De kanske kan ge ett lugn åt en sprättig kropp. Kompositionerna bäddas in i improvisationer och kan leda lite var som helst.
___

19:00 Baren öppnar
19:30 Kortfilmsblock 1
20:15 Livemusik
20:45 Kortfilmsblock 2
21:30 Q&A

// Förköpspris (exkl. avgift): Standardbiljett – 100kr, Studentbiljett – 80kr via Billetto.se/short-Break & Biljettcentrum; Biljettpris i dörren: Standardbiljett – 130kr, Studentbiljett – 100kr

// Eventet är ett samarrangemang mellan Short Break och Umeå Jazz Studio, med stöd av Film i Västerbotten, Umeå Kommun & Studiefrämjandet.

// Åldersgräns 18+ (pga. alkoholpolicyn)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *