Peter Holmqvist | Dogwill

1.2

Dogwill och Peter Holmqvist trio med Linus Lindblom

Köp biljett

Torsdag 1.2

Dogwill och Peter Holmqvist trio med Linus Lindblom

Dubbla jazzkonserter uppskattas. Det är också inspirerande att få lyssna på musiker som med stor passion och energi möts i Umeås omnejd för att spela tillsammans.

Kvällen inleds med Dogwill, en jazzkvartett som spelar egna kompositioner med en finstämd och melodiös känsla. Samspelet mellan de fyra medlemmarna är inkännande och varmt närvarande.

Därefter möter Peter Holmqvist trio saxofonisten Linus Lindblom och tillsammans ger de sig ut i ett musikaliskt äventyr. Linus Lindblom har en egen musikalisk värld både som saxofonist och kompositör. Med stor integritet och stilmässiga rötter i 60-talets rika mylla kombinerar han nordisk lyrik och melankoli med jazztraditioner. Peter träffade Linus i slutet av 90-talet på Skurups folkhögskola: ”Det känns fantastiskt kul att få spela igen och höra min musik ta nya vägar tillsammans med Linus som är en fullkomligt unik musiker”. Musiken som framförs är Peters egen, rotad i amerikansk tradition men med inspel av den samtida musiken där melodier tillåts ta oväntade vägar. 

Dogwill

Jonas Andersson piano, Jan Östlund, kontrabas, Andreas Fridlund, gitarr, Oscar Fridolfsson, trummor

Peter Holmqvist Trio med Linus Lindblom

Peter Holmqvist, gitarr, Linus Lindblom, saxofon, Hanz de Waard, kontrabas, Oscar Fridolfsson, trummor

 

STUDION Torsdag 1.2

Medverkande:

Dela på Facebook

Se fler bilder