Dogwill | Staffan Öberg Nonett

9.2

Dogwill & Staffan Öberg Nonet

Köp biljett

Torsdag 9.2

Dogwill & Staffan Öberg Nonet

Detta är festligheternas kväll. Dogwill har spelat tillsammans i mer än tio år och Nonetten släpper ny platta! Stort! Dogwill inleder kvällen och de spelar musik som de känner för, oftast egen men också musik skriven av andra. Gruppen influeras av amerikansk och nordisk jazz men det mest centrala är att alltid söka efter rätt känsla, sound och “sväng” i deras förförande. Bandmedlemmarnas olika karaktärer bidrar till att de hittat ett högst personligt uttryck. 

Staffan Öberg Nonet är en stor orkester inte enbart för att de är nio till antalet. Det är också en stor orkester för att de tillåter musiken som spelas att ta plats i egna arrangemang, säregna sound och gediget utförande. I orkestern finns dessutom en stor dos erfarenhet bland musikerna då deras samlade erfarenhet som jazzmusiker är uppemot 200 år. Orkestern är också flitig på att spela in sin musik. Denna kväll är det release för den nya plattan Monk’s Mood. Det blir därmed superfärsk musik blandat med musik av Mingus och Coltrane! Festligt värre!

Dogwill: Jonas Andersson piano, Andreas Fridlund gitarr, Jan Östlund kontrabas, Oscar Fridolfsson trummor.

Staffan Öberg Nonet: Eva Henriksson trumpet och flygelhorn, Alf Burstedt trumpet och flygelhorn, Mikael Elofsson trombon, Lars-Göran Ulander altsax, Jens Marklund tenorsax, Staffan Öberg barytonsax, Thomas Olsson piano, Arne Eriksson bas och Sten Öberg trummor.

STUDION Torsdag 9.2

Medverkande:

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify

Se fler bilder