Elin Forkelid

20.10

Elin Forkelid plays for Trane

Köp biljett

Torsdag 20.10

Elin Forkelid plays for Trane

Att ge sig på tolkningar av de stora giganterna, till vilka saxofonisten John Coltrane otvivelaktigt får sägas tillhöra, kräver såväl mod som fingertoppskänsla. Mod, för att våga göra musiken till sin egen och för att hantera ofrånkomliga jämförelser med originalet samt fingertoppskänsla för att fånga essensen i den eller det som ska tolkas. 

För Elin Forkelid var det ingen självklarhet att ge sig på att tolka Coltrane. Det var först efter viss övertalning från jazzklubben Fasching som hon tog steget vilket vi är glada för. Albumet ‘Plays for Trane’ har hyllats av kritikerna och när en lyssnar på albumet finns en känsla av att Elin och hennes kvintett lyckats med att sätta sin egen prägel på musiken, samtidigt som de fångat essensen av Coltranes spirituella och innerliga musik. 

Med sig till kvällens konsert har Elin en fyrling av musiker som alla gjort sig kända för sina personliga uttryck och inkännande spel – optimala förutsättningar för att “St John William Coltranes” ande kommer finnas med oss i Studion denna kväll. 

STUDION Torsdag 20.10

Medverkande:

Elin Forkelid Sax Mattias Ståhl Vibrafon David Stackenäs Gitarr Vilhelm Bromander Bas Jon Fält Trummor

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify

Webbplats