Ellen Andersson

25.11

Ellen Andersson Quartet

Köp biljett

Torsdag 25.11

Ellen Andersson Quartet

När Ellen Andersson släppte sitt andra album i november 2020 gick kritikerna i spinn, och Johan Norberg skrev ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört” i Tidningen Vi. Jan Gradvall konstaterade i DI att ”Så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz att klara även nästa generationsväxling”. Grammisjuryn var lika imponerad och nominerade albumet i kategorin Årets Jazz.

Sedan succédebuten 2016 med ”I’ll Be Seeing You” har Ellen Andersson snabbt etablerat sig som ett av de största namnen på den svenska jazzscenen. Med utmärkelser som ”Årets nykomling” av Sveriges Radio P2 och ”Gyllene Skivan” för årets bästa jazzalbum i ryggen har hon hyllats av både kritiker och publik för sitt sätt att göra jazzen till sin egen.

Ellen Andersson har setts och hörts på scener över hela landet, bland annat med Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band – men på det nya albumet går hon tillbaka till kärnan: jazzkvintett, ett akustiskt sound – nutida, fängslande och personligt.

STUDION Torsdag 25.11

Medverkande:

Ellen Andersson Sång Joel Lysarides Piano Anton Forsberg Gitarr Niklas Fernqvist Bas Johan Löfkrantz-Ramsey Trummor

Dela på Facebook