10.9

Fanta Yayo

Köp biljett

Fredag 10.9

Fanta Yayo

Kick off - dag två!

Fredagskvällen avslutas med härliga afrikanska rytmer som musikern och dansaren Fanta Yayo  med band står för.

Fanta föddes på sätt och vis in i både musiken och dansen, men har alltid gått sin egen väg. Hennes familj är Jeli, en slags historieberättare, där både kunskap och hantverk förs vidare genom muntlig tradition: ”vi har inga bibliotek, allt finns i våra huvuden”. Hennes familj ville att hon skulle ägna sig åt musiken, inte dans, men Fanta ville annorlunda. Idag är hon en hyllad dansare och danspedagog, men också musiker med både sång och doundoun som huvudinstrument.

Fanta har framträtt med flera av de största namnen inom afrikansk musik, såsom Salif Keita, Mory Kanté och Baaba Maal, men när hon kommer till Umeå är det hennes egna musik som står i fokus. Med sig har hon ett band med flera av de mest spännande namnen på den svenska världsmusik-scenen, anförda av kapellmästaren Robin Cochrane på balafon.

Fantas musik är rotad i ”Solo vocal” traditionen, men exakt vad vi får höra vet vi inte. För precis som inom det vi brukar kalla jazz, är improvisation och att ta vara på nuet en stor del av Fantas musik. Det vi vet är att Fanta på ett unikt sätt kan fånga sin publik och att hennes historier, oavsett om vi förstår orden eller ej, kommer gripa tag i oss.

Musikalisk och själslig värme utlovas!

OBS! Biljettpriset är 190 kr denna kväll eftersom det är två band som spelar. Medlemmar betalar 170 kr och studentmedlemmar 150 kr.

STUDION Fredag 10.9

Medverkande:

Fanta Yayo Sång Robin Cochrane Balafon Sugarray Napunyi Bas Bafode Soumah Slagverk Henry Matano Keyboard & Gitarr

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify