24.11

Fredrik Kronkvist – The Swedish Songbook

Köp biljett

Torsdag 24.11

Fredrik Kronkvist – The Swedish Songbook

Efter en rad hyllade internationella projekt med några av världens bästa musiker vänder saxofonisten och kompositören Fredrik Kronkvist hemåt och återknyter kontakten med sina svenska musikrötter. Fredrik har skapat framåtblickande omarbetningar på klassikerna från den rika svenska musiktraditionen, gett dem nya spännande arrangemang och samtidigt behållit kärnan i de starka melodierna. 

”Jag har valt låtar som jag har en lång personlig relation till från min uppväxt i Sverige. Några av dem sjöng min mamma för mig när det var dags att sova och några av dem är psalmer som vi sjöng med skolans kör i kyrkan. Andra är svenska traditionella folkmusiklåtar och andra är låtar som gjorts kända av svenska stjärnor som Jan Johansson, Evert Taube, Olle Adolphson och Monica Zetterlund. Även låtar som gjorts av amerikanska mästare som Miles, Coltrane och Stan Getz som spelade in sina versioner av ”Ack Värmeland du sköna” och kallade den då “Dear old Stockholm”. Med andra ord en riktig nostalgikväll! 

STUDION Torsdag 24.11

Medverkande:

Fredrik Kronkvist Altsaxofon Olof Wullt Elgitarr Sven-Erik Lundeqvist Piano & Rhodes Simon Petersson Kontrabas Adam Ross Trummor

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify

Webbplats