12.11

Georg Riedels ”The Message” med Carl Bagge Sextett

Köp biljett

Torsdag 12.11

Georg Riedels ”The Message” med Carl Bagge Sextett

En konsert i två set. Öppnar kl 19.00. Jazz kl 20.00. Endast förköp!

OBS: NY INFO från 11 nov. Med kort varsel har Carl Bagge blivit tvungen att avbryta turnén av familjeskäl. Ersättare för Carl blir Leo Lindberg som spelade hos oss förra veckan. Så det blir ett trevligt återseende!

Konserten är fritt inspirerad av saxofonisten och kompositören Benny Golson. Benny Golson ingick i trumslagaren Art Blakeys’ legendariska band The Jazz Messengers under sent 50-tal och besitter sedan dess en naturlig del av jazzhistorien med sitt säregna sätt att spela och inte minst komponera.

I skenet av denna jazzhistoria som inte minst Georg själv verkat i så resonerar han lekfullt och filosofiskt att: – Ska man göra något avantgarde idag så kan det lika gärna ske i traditionen av Benny Golson!

Resultatet blir en svängig och medryckande musik, sjävklart med Georgs harmoniska och formmässiga underfundigheter, men ändå i en stil som trivs allra bäst på en jazzklubb! Med andra ord, här kommer Georgs jazziga sidor fram och framförs av denna för projektet handplockade stjärnsextett!

STUDION Torsdag 12.11

Medverkande:

Nils Jansson trumpet Per Texas Johansson tenorsaxofon Amanda Sedgwick altsaxofon Leo Lindberg piano Niklas Fernqvist kontrabas Daniel Fredriksson trummor

Dela på Facebook