25.10

Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

Köp biljett

Torsdag 25.10

Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

Umeå Jazzfestival - konserten startar 20.30!

Trumpetaren från Tyresö har spelat med nästan alla, har fått fantastiska recensioner världen över och är kreativ och produktiv som en renässansmänniska. Goran Kajfeš är en av Sveriges stora musiker. Och hans Subtropic Arkestra är en supergrupp med några av landets främsta jazz- och improvisationsmusiker – nu är det inte vi som påstår det, utan New York Times, The Guardian och andra jublande media.

Den subtropiska orkestern visar i tre album – The Reason Why 1-3 – hur otvunget det går att genom musiken spränga gränser mellan nationer, musikstilar och tidsepoker.

Finns det bara en stämning, en känsla, ett sväng förtjänar det att upptäckas, lyftas fram och visas upp i nysydda, fina Subtropic Arkestra-kostymer. Det gör projektet än mer oumbärligt i vår ofta skakiga och splittrade samtid. Subtropic Arkestra suddar inte bara ut geografiska gränser, utan även årtal och decennier. Kvar finns fantastisk musik.

OBS! Denna konsert ingår i programmet för Umeå Jazzfestival. Entrén är 180 kr för icke medlemmar och 140 kr för medlemmar och studenter.

STUDION Torsdag 25.10

Medverkande:

Goran Kajfeš trumpet Jonas Kullhammar tenorsaxofon, flöjt Per Texas Johansson tenorsaxofon, basklarinett Per Ruskträsk Johansson sopranino, barytonsaxofon, flöjt Jesper Nordenström orgel Robert Östlund elgitarr Johan Berthling elbas Lars Skoglund trummor

Dela på Facebook

Webbplats