Goran Kajfes Tropiques Umeå Jazzstudio

19.1

Goran Kajfeš Tropiques

Köp biljett

Torsdag 19.1

Goran Kajfeš Tropiques

Tropiques spelar en egen typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz och här får vi höra helt ny musik från gruppens kommande album, denna gång förstärkta av en stråksektion. Tropiques musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden.

Med sina långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en mot-kommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet.

Det är musik som låter lyssnaren vara i och bli till tillsammans med ljuden.

Debutskivan ”Enso” fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara här, nu.

STUDION Torsdag 19.1

Medverkande:

Goran Kajfeš Trumpet, Moog, Synthesizer Alexander Zethson Orgel, Piano, Synthesizer Johan Berthling Kontrabas Johan Holmegard Trummor, Percussion Håkon Aase Fiol Leo Svensson Cello

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify

Webbplats