Inga Maret Gaup Juuso

24.2

Ingá-Máret Gaup-Juuso & Norrbotten Big Band

Köp biljett

Torsdag 24.2

Ingá-Máret Gaup-Juuso & Norrbotten Big Band

Ingá-Máret Gaup-Juuso har etablerat sig som en viktig del av den nya generationens samiska musiker. Uppväxt i finska Karesuando med starka rötter i Norge och Sverige, började hon jojka redan som mycket liten. Bland barndomens många minnen finns ett där hon på särskild inbjudan jojkade inför självaste Dalai Lama på besök i hennes trakter.

Hon inledde sin professionella karriär som skådespelare och har medverkat i uppsättningar på Scenkonst Östersund, Beaivvas sami teater i Kautokeino och Nationalteatern i Oslo vid sidan av otaliga musikaliska projekt. För den svenska publiken är hon kanske mest känd för sitt samarbete med artisten Loreen som hon mötte i tv-programmet Sápmi Sessions.

– Jag ser mycket fram mot detta, säger Ingá-Máret Gaup-Juuso, och berättar att det var många år sedan som hon och Ole Jørn Myklebust bestämde sig för att någon gång hitta ett sammanhang där de kunde samarbeta. Och fortsätter:

– Han är en otroligt klok och insiktsfull musiker, så det här kommer att bli väldigt spännande. Att jag sedan ska få framträda med Norrbotten Big Band gör inte saken sämre. Det här längtar jag efter att få göra, säger Ingá-Máret Gaup-Juuso.

STUDION Torsdag 24.2

Medverkande:

Ingá-Máret Gaup-Juuso Komposition, Röst, Jojk Ole Jørn Myklebust Musikalisk ledare Norrbotten Big Band

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify

Kolla in på YouTube

Ur bild- & filmgalleriet