Susanna Risberg Trio

20.5

Jazzfesten 20-22 maj 2022 -Susanna Risberg Vilddjur Septett (Ej ordinarie program)

Köp biljett

Fredag 20.5

Jazzfesten 20-22 maj 2022 -Susanna Risberg Vilddjur Septett (Ej ordinarie program)

Jazzfesten 20-22 maj 2022

Årliga Jazzfesten – den nationella jazzens branschgalan – arrangeras för första gången i Umeå! Jazzfesten arrangeras av Umeå Jazzstudio i samarbete med Svensk Jazz, Visit Umeå och Norrlandsoperan. Mer information om program och artister kommer längre fram. 

Vi vet dock redan nu att på fredagskvällen arrangerar vi, Umeå Jazzstudio, en konsert med Susanna Risbergs Septett. Susanna är en av våra mest intressanta jazzgitarrister – orädd, drivande och lyhörd! Hon är flerfaldigt prisbelönt och har bland annat släppt den kritikerrosade skivan Vilddjur i april 2018.

Hennes låtar har starka och tydliga teman som får den mest komplexa harmoniken och invecklade taktarterna att låta naturliga och enkla. Skivan har beskrivits som lekfull och spontan, men samtidigt också sofistikerad och komplex. Den tar lyssnaren på en spännande resa!

I hennes Vilddjur septett ingår några av landets våra främsta improvisationsmusiker som med stor begåvning och personlighet gör Susannas musik både självklar och omistlig.

STUDION Fredag 20.5

Medverkande:

Susanna Risberg Gitarr Niklas Barnö Trumpet Agnes Darelid Trombon Malin Wättring Saxar Fredrik Nordström Saxar Palle Sollinger Kontrabas Rasmus Svensson-Blixt Trummor

Dela på Facebook

Ur bild- & filmgalleriet