20.5

Jazzfesten 20-22 maj 2022 -Susanna Risberg Vilddjur Septett (Ej ordinarie program)

Köp biljett

Fredag 20.5

Jazzfesten 20-22 maj 2022 -Susanna Risberg Vilddjur Septett (Ej ordinarie program)

Jazzfesten 20-22 maj 2022

Jazzfesten – den årliga branschträffen för jazz-Sverige – arrangeras för första gången i Umeå i ett samarbete med Svensk Jazz, Norrlandsoperan, Umeå Jazzfestival och Umeå Jazzstudio.

Jazzfesten inleds på fredagskvällen med en konsert med Susanna Risbergs Septett. Susanna är en av våra mest intressanta jazzgitarrister – orädd, drivande och lyhörd! Hon är flerfaldigt prisbelönt och har bland annat släppt den kritikerrosade skivan Vilddjur i april 2018.

Hennes låtar har starka och tydliga teman som får den mest komplexa harmoniken och invecklade taktarterna att låta naturliga och enkla. Skivan har beskrivits som lekfull och spontan, men samtidigt också sofistikerad och komplex. Den tar lyssnaren på en spännande resa!

I hennes Vilddjur septett ingår några av landets våra främsta improvisationsmusiker som med stor begåvning och personlighet gör Susannas musik både självklar och omistlig.

OBS! Konserten är ej en del av det ordinarie programmet, biljetter köper du via länken nedan: 

https://www.biljettcentrum.com/evenemang/jazzfesten-susanna-risberg-vilddjur-septett/

STUDION Fredag 20.5

Medverkande:

Susanna Risberg Gitarr Niklas Barnö Trumpet Agnes Darelid Trombon Malin Wättring Saxar Fredrik Nordström Saxar Palle Sollinger Kontrabas Peter Nilsson Trummor

Dela på Facebook