Knut Au Pair

2.5

Midgårdskolan & Petrichor

Köp biljett

Torsdag 2.5

Midgårdskolan & Petrichor

OBS! Konsertstart: 19:30

Vad är en vår utan att få lyssna till Midgårdsskolans improvisationelevers examensarbeten? Alltid så imponerande! Alltid så gripande! Vi säger med denna konsert tack och lycka till när några av Jazzstudions viktigaste stamgäster nu tar klivet mot nya mål. 

Kvällen avslutas med en nybildad jazzgrupp: Petrichor. Gruppen har också smeknamnet Knut au Pair som är en ordlek med namnen på gruppens två musikskapare: saxofonisten Jonas Knutsson och pianisten Anders Persson. Jonas skapar melodierna och Anders harmoniseringen. Dessa väletablerade klassmusiker beskriver att de använt en slags oortodox metod för att komponera, vilken resulterat i en hybrid som först inte gått att ettikera. Den har med jazz att göra men innehåller också andra uttryck som uppstått under laborationerna. Själva hävdar de: vi har uppfunnit ett nytt grundämne! Gruppen släpper sitt första album våren 2024 och detta firas med den första livekonserter, som sker i Umeå och på Umeå Jazzstudio. Vem vill missa ett en kväll som denna – ingen! Välkomna! 

Midgårdsskolan

Midgårdskolans improvisationselever – avgångsklassen

Petrichor

Jonas Knutsson, saxofoner, Anders Persson, piano, Sebastian Dubé, kontrabas, Göran Kroon, trummor, Rafael Sida, percussion

STUDION Torsdag 2.5

Medverkande:

Dela på Facebook