Knut Au Pair

2.5

Midgårdskolan & Knut Au Pair

Köp biljett

Torsdag 2.5

Midgårdskolan & Knut Au Pair

Vad är en vår utan att få lyssna till Midgårdsskolans improvisationelevers examensarbeten? Alltid så imponerande! Alltid så gripande! Vi säger med denna konsert tack och lycka till när några av Jazzstudions viktigaste stamgäster nu tar klivet mot nya mål.

Kvällen avslutas med en nybildad jazzgrupp: Knut au pair. Det är dock inga duvungar som kliver upp på scenen, snarare väletablerade klassmusiker. Den nyskrivna musiken står främst pianisten Anders Person och saxofonisten Jonas Knutsson för – ett samarbete där Jonas skapar melodi och Anders harmonisering. En oortodox metod att komponera, vilken resulterat i en hybrid som upphovsmännen först inte kunde etikettera. Den har med jazz att göra men innehåller också andra uttryck som uppstått under laborationerna. Själva hävdar de: vi har uppfunnit ett nytt grundämne! Gruppen släpper albumet Petrichor, som landar mjukt i februari 2024.

Midgårdsskolan

Midgårdskolans improvisationselever – avgångsklassen

Knut Au Pair

Jonas Knutsson, saxofoner, Anders Persson, piano, Sebastian Dubé, kontrabas, Terje Sundby, trummor, Rafael Sida, percussion

STUDION Torsdag 2.5

Medverkande:

Dela på Facebook