Bob Hansson + Backlura | Umeå Jazzstudio

4.5

Midgård, Bob Hansson och Backlura

Köp biljett

Torsdag 4.5

Midgård, Bob Hansson och Backlura

Som traditionen bjuder ger vi också i år plats på scenen till Midgårdsskolans improvisationselever som får göra sitt examensprov inför en förväntansfull jazzpublik.

De nya generationernas jazzmusiker föds i sammanhang som tillåter utforskande och spelglädje och Midgårdseleverna har genom åren visat att de under sin utbildning blir stärkta i att hitta egna uttryck och att skapa musik i stunden!

Bob Hansson (Poet) och Tobias Wiklund (Jazzmusiker/Kompositör) har med Succé-bandet ”Backlura” skapat ett helt eget musikaliskt universum. En konsertupplevelse där det talade ordet står i fokus och blir en självklar del i musikens samspel, improvisation och lyhördhet. Ett möte mellan två ”skilda konstarter” som lyckas att skapa något nytt! 

Tobias Wiklunds kompositioner rör sig i ett brett spektrum från bildskapande sfär till tungt svängande jazzmusik. Alltid nära Bobs poesi som här tillåts att både föra musiken framåt men ibland också bli dränkt i improvisation där musiken och poesin möts i en uppgörelse om lyssnarens uppmärksamhet. Backlura är bandet som med sin totala närvaro hyllar den svaga dynamiken och det intensiva samspelet. Cecilia Persson är en av landets mest uttrycksfulla pianister och blir här en naturlig del av bandet.Välkommen på en makalös musikalisk resa där några av Sveriges mest uppmärksammade jazzmusiker sömlöst möter en av vår tids mest hyllade poeter.

Som krydda på moset spelar Backlura också musik skriven till dikter gjorda av elever på Midgårdsskolan. Ett samarbete mellan skolan, Bob och Backlura som pågått under våren. 

STUDION Torsdag 4.5

Medverkande:

Bob Hansson Poesi Tobias Wiklund Kornett Cecilia Persson Piano Daniel Fredriksson Trummor Palle Sollinger Bas Midgårdsskolans Improelever, ÅK 3

Dela på Facebook