2.12

Johan Lindström & NBB

Köp biljett

Torsdag 2.12

Johan Lindström & NBB

Johan Lindström har beskrivits som en musikalisk trollkarl med en bred musikalisk verksamhet – som både musiker, arrangör och producent. Oavsett sammanhang sätter han alltid en mycket tydlig personlig prägel på de produktioner och i de rum han tar plats i.

För även om han kanske mest är känd som gitarrist och pedal steel guitar-spelar bakom flera av våra allra käraste artister som Rebecka Törnqvist, Ane Brun, Freddie Wadling, Kristofer Åström, Elvis Costello och Anna Ternheim är det är bara några av dem Johan Lindström samarbetat med. Tillsammans med Dan Berglund, Martin Hederos och Andreas Werliin ingår han också i den hyllade gruppen Tonbruket. Under de senaste tio åren har han producerat och arrangerat mer än 25 plattor, men ett projekt som han särskilt ömmar för är hans septett där en rad högprofilerade musiker ingår – bland annat Jonas Kullhammar och Per Texas Johansson. Debutalbumet Music For Empty Halls släpptes 2018.

Johan, NBB:s Composer in Residence 2020, beskriver själv slutresultatet som Bergsmusik från Hammarbybacken – ett kalejdoskop där mönstret reflekterar karibiska fantasier a la Perez Perado, storbandsfolk, instrumental hip och så lite Kurt Weil och Stravinskij på det. Känslan över samarbetet med just Norrbotten Big Band beskriver han som att bli upptäckt av och tillsammans med skolans snyggaste tjej. Otroligt fint! 

 Norrbotten Big Band är sedan många år en etablerad ensemble och tillhör de främsta av Europas storband. Projektet Composer in Residence har årligen återkommit och inkluderat namn som Genevieve Artadi, Anne Mette Iversen, Peter Danemo och Outi Tarkiainen. 

STUDION Torsdag 2.12

Medverkande:

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify