27.10

Roberto Ottaviano Eternal Love Quintet

Köp biljett

Torsdag 27.10

Roberto Ottaviano Eternal Love Quintet

Den italienske saxofonisten och bandledaren Roberto Ottaviano accentuerar i sitt senaste projekt jazzmusik som medicin för själen och som ett förenande kitt för kollektiv identitet. Eternal Love står också för en hyllning till Afrika, dess kultur och människor. Detta i ljuset av vår oroliga samtid, med migration och ökad intolerans. Med ett urval av kompositioner skrivna av Don Cherry, Abdullah Ibrahim, Charlie Haden, John Coltrane, Dewey Redman, Elton Dean och Roberto själv, vill han locka lyssnarna att tränga in bakom tonerna, sökande efter fördjupning och förtröstan. Att han genom musikens budskap kan inspirera nya unga generationer och för dem framstå som förebild – inte bara som musiker. 

Roberto har under senare år kommit att inta positionen som en av den italienska jazzens viktigaste musiker, hyllad av både lyssnare och kritiker. 

– Men framgångarna i all ära, säger han, viktigast av allt är musikens sanna uttryck och kvalitet och inte minst mina medmusiker. Och vi är inne på samma linje.

STUDION Torsdag 27.10

Medverkande:

Roberto Ottaviano Saxofon Marco Colonna Klarinett Alexander Hawkins Piano Giovanni Maier Kontrabas Zeno De Rossi Trummor

Dela på Facebook