28.10

Umeå Jazzfestival – Josefine Cronholm & NBB

Köp biljett

Torsdag 28.10

Umeå Jazzfestival – Josefine Cronholm & NBB

Umeå Jazzfestival! OBS Konserten startar 20.30!

Norrbotten Big Band hyllar Josefine Cronholm 

I Norrbotten Big Bands serier av hyllningskonserter till en utvald musiker har turen nu kommit till jazzsångerskan och kompositören Josefine Cronholm. När hon väl hade bestämt sig för att satsa på musiken flyttade hon 1995 till Köpenhamn för att studera vid Musikkonservatoriet. Sedan dess har den danska huvudstaden utgjort basen för en imponerande jazzkarriär på scener världen över – som solist men också i många olika projekt och konstellationer. Hittills har hon gett ut fyra soloalbum. Den senaste, Ember, kom 2018 och bland dem hon samarbetar med finns artister som Marilyn Mazur, Django Bates, Jacob Fisher och många andra. 

Naturligtvis är Josefine Cronholm också en del av den svenska jazzscenen där hon prisats och uppmärksammats genom åren. Som kompositör är hon mån om att lägga till ett djup i musiken och hennes texter är rigoröst utmejslade: Förhållandet till orden anas inte minst i hennes sätt att sjunga och gestalta känslor med hjälp av rösten. 

– Josefine Cronholm är en fantastisk sångerska, en av mina största favoriter, säger Joakim Milder, konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band, som ofta samarbetat med henne i olika sammanhang. 

Hyllningsmusiken, som med åren blivit en tradition för Norrbotten Big Band, har denna gång skrivits av Django Bates, Marilyn Mazur, Tommy Andersson, Fredrik Nordström, Joakim Milder och Lina Nyberg. Därmed blir Josefine inte bara den yngsta jazzsångerskan att hedras –  hon blir även den första kvinnan i detta sammanhang.

STUDION Torsdag 28.10

Medverkande:

Josefine Cronholm Sång Håkan Broström, Janne Thelin, Mats Garberg, Robert Nordmark, Per Moberg Träblås Bo Strandberg, Magnus Ekholm, Danne Johansson, Jacek Onuszkiewicz Trumpet/Flygelhorn Michal Tomaszczyk, Ebba Åsman, Grzegorz Nagórski, Björn Hängsel Trombon Britta Virves Piano Petter Olofsson Bas Sebastian Ågren Trummor

Dela på Facebook

Webbplats