Victoria Tolstoy

3.2

Viktoria Tolstoy

Köp biljett

Torsdag 3.2

Viktoria Tolstoy

Kristallklar, dynamisk, vibrerande, jordnära och inte alltid helt tam är Viktoria Tolstoy den kanske mest briljanta av alla skandinaviska vokalister. När hon sjunger är det inte enbart en sång hon tolkar – Viktoria skapar nytt, gestaltar och gör den till sin egen.

Det finns ett konstnärligt stråk i Viktoria Tolstoys familj. Hennes morfars farfar var den store ryske författaren Leo Tolstoy. 1994 gjorde hon vid 20 års ålder sin första skiva och två år senare, med albumet “För Älskad”, blev hon över en natt Sveriges stora popsensation. Hon gick vidare med att inleda ett samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev musiken till White Russian, det första skandinaviska album som gavs ut på legendariska Blue Note. Vid den tiden samarbetade Viktoria också med Nils Landgren och 2003 följde Viktoria Nils och Esbjörn som exklusiva artister för ACT Records. Sedan dess har hon etablerat sig internationellt som en av de ledande rösterna i dagens jazz.

Viktorias senaste platta Stations handlar om att resa – både i sinnet och fysiskt och består av musik av bland andra Bonnie Raitt, Nancy Wilson, Billy Joel och Shirley Horn. Dessutom nyskrivet material av Ida Sand och Joel Lyssarides.

Konserten sker i samarbete med Musik Västernorrland. Viktoria spelar i Örnsköldsvik fredag 4 februari kl 20.00. Jazzklubben i Örnsköldsvik arrangerar konserten i en stor lokal och kommer att kunna sälja fler biljetter än vad vi kan sälja i Umeå. Ett litet tips om du vill åka till Örnsköldsvik för att lyssna på konserten.

OBS! Sveriges Radio P2 Live spelar in konserten. Konserten sänds den 1 mars kl 20.30! 

STUDION Torsdag 3.2

Medverkande:

Viktoria Tolstoy Sång Krister Jonsson Gitarr Joel Lyssarides Piano Mattias Svensson Bas Rasmus Kihlberg Trummor

Dela på Facebook

Lyssna på Spotify