Program 2016
21.1 Bobo Stenson Trio
Vi öppnar säsongen med en av klubbens absoluta favoriter – pianisten Bobo Stenson. Han har varit det ända sedan Scharinska Villan på 70-talet. Bobo Stenson Trio har alltid representerat triospelets ”State of The Art” som handlar om samspel och intuition och om tid. Musikalisk som fysikalisk och filosofisk. Ett projekt full av paradoxer. ”Mr Time’s” senaste trioupplaga med Anders Jormin och Jon Fält är ett äventyr i världsklass. En musikalisk cliffhanger.
Bobo Stenson pi, Anders Jormin bas, Jon Fält tr.
29.1 A George Duke Experience – OBS Fredag!
Konsertsalen på NorrlandsOperan blir Umeå JazzStudios scen denna kväll. Här bjuds det på en helafton med musik av pianisten, arrangören och kompositören George Duke, som under flera decennier kommit att influera den amerikanska jazz/pop/rock-musiken från sin Los Angeleshorrisont. Han slog igenom med Frank Zappa och turnerade världen över med sitt grymt funkiga George Duke Band. George Duke gick bort 2013 men hans musikaliska testamente är i högsta grad levande. Här ser vi musiker som Mats Öberg, Morgan Ågren, Max Schultz, Norrbotten Big Band och symfoniker från NorrlandsOperan hylla giganten och legenden George Duke. Ett samarrangemang mellan NorrlandsOperan och Umeå JazzStudio.
Tom Trapp arrangör, dirigent, Napoleon Murphy Brock sång, Josie James sång, Byron Miller elbas, sång, Zad Brock sång, Mats Öberg klaviatur, munspel, sång, Morgan Ågren trummor, Max Schultz gitarr, musiker ur NorrlandsOperans Symfoniorkester samt Norrbotten Big Band
Konserten startar 19.00 i Konsertsalen, NorrlandsOperan.
Pris: ord 290 kr, medlem Föreningen Jazz 200 kr. Säsongskort gäller ej.
Förköp – NorrlandsOperan
4.2 Birgit Lindberg/Anders Färdal Quartet feat. Klas Toresson
Den jazzälskare som inte hört och upplevt denna legendar på scenen, vid pianot, med sin starka karismatiska framtoning bör ta tillfället i akt och möta en elegant och stilren jazzprofil med grupp.
Birgit Lindberg pi, Anders Färdal gi, Klas Toresson sax, Martin Sjöstedt bas, Daniel Fredriksson tr
11.2 Per Texas Johansson
En tenorist och basklarinettist som är efterlängtad och tillbaka på jazzscenen efter några års frivilligt vald verksamhet som sjuksköterska. Pånyttfödd och hungrig på jazz, fri från insmickrande och förutsägbart konventionella jazzövningar.
P2 Live spelar in konserten!
Per Texas Johansson sax, John Lindström steel gi, Mattias Ståhl vib, Konrad Agnas tr
18.2 Gerald Cleaver/Fredrik Nordström Quartet
Gerald Cleaver är en slagverkare från Detroit som funnit sig tillrätta tillsammans med vår egensinnige och sparsmakade saxofonkonstnär Fredrik Nordström. En blåsare som väger varje ton och figur på en vågskål. Aldrig utan nya oförväntade lösningar inom den moderna jazzens råmärken.
Konserten genomförs med stöd av Konstnärsnämnden
P2 Live spelar in konserten!
Gerald Cleaver tr, Fredrik Nordström sax, Jonas Östholm pi, Torbjörn Zetterberg bas
25.2 Rickard Jokela och Steen, Ghosh & Rydvall
På jazzfestivalen 2014 kunde vi lyssna på trion Steen, Ghosh och Rydvall för första gången. Nu återkommer de med musik på nyckelharpa, flamencogitarr och tablas. De två umeåsönerna Erik Steen och Erik Rydvall, som visat stort mästerskap inom respektive specialområde, fortsätter sin resa över dialekt- och genregränser. I sällskap med indiskan Suranjana Ghosh percussiva slagfärdighet infångas och processas de olika musikarven och ny musik frigörs.
Den mot alla former av improviserad musik öppne basisten Rickard N Jokela öppnar kvällen på egen hand.
Samarr med Umefolk
Rickard N Jokela akustisk bas
Erik Steen gi, Suranjana Ghosh tabl, Erik Rydvall nyck hrpa
3.3 Music from Scratch
Harald Svensson har varit en flitigt återkommande gäst på jazzklubben. Alltid med musik i kreativ framkant. Han var festivalens hedersgäst 2012. Nu återvänder han med en helt ny trio med basisten Nina de Heney. En högst personlig, kraftfullt virtuos musiker som fick en Jazzkatt som årets musiker 2012. Trummor spelar en sensationell nykomling – Anna Lund – som vi tidigare hört i Umeå i gruppen Attack.
OBS! Konserten är i Äpplet!
Harald Svensson pi, Nina de Heney bas, Anna Lund tr
Vi vill önska alla medlemmar välkommen till vårt årsmöte! Årsmötet i kl 18.00 i UFH. Alla medlemmar som kommer till årsmötet blir bjuden på inträde till kvällen konsert samt fika i baren!
10.3 Anat Cohen Quartet
Är det viktigt att påpeka att Anat Cohen är kvinna? Knappast. Det väsentliga är att Anat är Anat. En virtuos klarinettist och saxofonist som likt varje stor berättare redovisar sina erfarenheter. Hennes ursprung är Israel, det hörs i hennes musik precis som att hon i flera år varit bosatt i New York. Hennes musik är Anat Cohen – en smältdegel. The Jazz Journalists Association har utsett henne till Årets Klarinettist två år i rad. Det är hon hittills ensam om. Konserten är ett samarbete med Scenkonstbolaget i Härnösand.
Anat Cohen klar, Jason Lindner pi, Tal Mashiach bas, Daniel Freedman tr.
17.3 Fredrik Kronkvist MONK VIBES feat. Jason Marsalis
Kronqvist är allt annat än bortkommen i den expressiva hardbop genren. När han nystar och moderniserar bebopboken med Thelonius Monks repertoar hisnar man av hans idérikedom. Tillsammans med vibrafonisten Marsalis och övriga i gruppen bör vi hänga på och hålla i hatten.
Konserten sänds direkt i P2!
Jason Marsalis vibra, Fredrik Kronkvist sax, Martin Sjöstedt bas, Daniel Fredriksson tr.
31.3 Andreas Hourdakis Trio
Andreas Hourdakis eftertänksamma och personliga spelsätt har tidigare kunnat avlyssnas i ibland annat Magnus Öströms och Jeanette Lindströms grupper. I hans nya trio dominerar egna kompositioner som präglas av ömsom lågmäldhet och transparens, ömsom fängslande melodik och svävande rytmik. In the Barn (I ladan) är namnet på Andreas hyllade debutalbum, som kom förra året. Namnet avser inspelningsplatsen, ett ladugårdsloft utanför Vallentuna. Vetekatten om inte trions musicerande också bär spår av organiskt agrart växelbruk.
Andreas Hourdakis gi, Martin Höper bas, Chris Montgomery tr
7.4 Amanda Sedgwick Quintet
Amanda Sedgwick hör till de starka som hittat sin egen väg bortom förväntningarna. Hon fick sitt genombrott med den rätt introverta skivan ”Volt” som årets Jazz i Sverige Artist 1996. Den byggde på hennes examensarbete på Musikhögskolan. Fortsättningen har följt ett annat spår och blivit en kärleksaffär med ren oförfalskad be-bop-nouveaux. Det finns ingen gammal musik. Det handlar mer om hur den spelas och av vem. Amandas kvintett med trumpetaren Dwayne Clemons är rena blodtransfusionen. Musik som Raw Food.
Amanda Sedgwick sax/vo, Dwayne Clemons trp, Leo Lindberg pi, Martin Sjöstedt bas, Moussa Fadera tr
Kvällen inleds med ett förband – Polaris Quintet – vinnare i Svensk Jazz final för unga jazzgrupper 2015. De börjar spela 19.15.
Mona Krogstad sax, Ola Lauvås trp/flghorn, Jonas Enroth gi, Lova Dahl Barre elbas, Åsmund Smidt slgvk
14.4 David’s Angels med Ingrid Jensen
David´s Angels återkommer, nu med den kanadensiska trumpetaren Ingrid Jensen som gäst. Som vi vet är det kollektiva gruppnamnet täckmantel för 4 individualister samlade kring en gemensam vision. En musik som berättar historier med ljus och dagrar. Den är änglalik och brutal i ett sökande efter befrielse bortom genregränser. Till skillnad från Charlie’s Angels är basisten David Carlsson betydligt mer närvarande och jämställd i sitt förhållande till sina tre självständiga Änglar. En trumpetsolist i sammanhanget känns mer än kongenialt.
Ingrid Jensen trumpet, Sofie Norling sång, Maggi Olin Fender Rhodes/pi, David Carlsson elbas, Michala Østergaard-Nielsen tr/slgv.
21.4 Emsings Consortes och Staffan Öberg Nonet
Denna torsdagskväll är det två umeåband som äntrar scenen. Band som har valt lite olika plattformar i jazzidiomet. Emsings mera fusionerande atmosfär där rytmen och pulsen är grundbulten profiler. Medan Öbergs tunga 60-talas emanerade jazz skulpterar en musik med friare språkbruk. Båda två i rätt sällskap.
Emsings Consortes – Mikael Emsing slgv, Sune Wiklund bas, Anna Axelsson vok, Göran Turborn gi, Pelle Hjelmer slgv.
Staffan Öberg Nonet – Staffan Öberg bar sax, Petri Kivimäki ten sax, Lars-Göran Ulander alt sax, Mikael Elofsson trb, Tomas Olsson pi, Eva Henriksson och Eilert Thulin trp, Sune Wiklund bas, Sten Öberg tr
28.4 Josefine Lindstrand sextett
Josefine Lindstrands är en jazzens “Flickan Ruda”. Hon gör som hon vill. Hon fick sitt svenska genombrott 2010 som årets Jazz i Sverige Artist 2010 och skivan “There Will Be Stars”. Då var hon redan internationellt firad sångerska med brittiska universalgeniet Django Bates. 2011 var hon gäst med sin musik hos NBB. Resultatet blev strålande. Att hon så sällan hörs på jazzscenerna och mest hörs som pianist och körare hos olika popstjärnor som Petra Marklund speglar bara realiteter. Desto större anledning då att gå man ur huse när hon nu återigen satsar på på sin egen musik. Check it out! Vad som helts kan hända.
P2 Live spelar in konserten!
Josefine Lindstrand sång, Thomas Backman sax/klar, Sven Andersson sax, Staffan Findin trb/tuba, Adam Forkelid pi, Clas Lassbo bas, Konrad Agnas tr
5.5 Andreas Pettersson – on guitar
Att Andreas Pettersson skulle komma att bli en av de starka försvararna av en jazzens tradition var inte helt givet. Han började med Jimi Hendrix för att via John McLaughlin landa i Jimmy Rainey och sig själv. Det är en rätt häftig resa. Från tungomålstalande tidsanda till lekfullt nyskapande i huvudfåran. Hans nio år i Lars Lystedts Jazzakademi förklarar en del. Sedan dess har han fortsatt vidare i traditionen både nationellt och internationellt. 2015 fick han Lars Gullin Stipendiet. Gullin finns med i repertoaren på Studion tillsammans med Gershwin, Mancini och egna original.
Andreas Pettersson gi, Daniel Tilling pi/keyb, Josef Karnebäck bas, Sebastian Ågren tr.
Förband (kl 19.15 – 19.45) Umeå Musikskolas Fusion Band
Ett ungt och starkt band. Blandad musik, soul, funk och jazz influerade av musiker som Chick Corea och Herbie Hancock m. fl.
Johan Lindqvist el gi, William Simu elbas, Olov Larsson el pi, Amos Jakobsson tr.
12.5 Midgård och Lars Enmarks Stora Styrka med Ann-Christine Hedmark
Det skall sägas direkt att besök av Midgårdskolans improvisationsklasser blivit en populär tradition hos UmeåJazzStudio genom åren. Så och i vår. Välkommen! Sedan får Enmarks Stora Styrka framhäva storbandets kraft och energifylld motorer. Denna gång toppar Lars med Skellefteå sångerskan Ann-Christine Hedmark och hennes sinne för Monica Zetterlund.
Midgårdskolans improvisationselever – avgångsklassen.
Lars Enmarks Stora Styrka –Anders Johnsson trp, Henrik Sjöberg trp, Eva Henriksson trp, Benke Ekevärn trp, Mikael Elofsson trb, Palle Lagrell trb, Helena Karlsson trb/sång, Anna Sjödin trb, Staffan Ivarsson sax, Bengt Johansson sax, Jan Ahlqvist sax, Thorbjörn Jacobsson sax, Åke Sundberg sax, Mats Kyrö bas, Mats Ryberg banjo, Bengt Ström pi, Per Mannberg gi, Lars Enmark tr/sång, Kia Irgens sång, Marie Strand sång.
Ann-Christine Hedmark sång.
Mera jazz:
21.5 Velodrome Black Box NO kl 20.00
Konsert med blodfull världsjazz med full kraft och folklig, delikat finkänslighet – på Norrlandsoperan!
På Jazzfestivalen i Umeå 2011 gjorde Velodrone stor succé. Under 2015 släpps ny skiva och våren 2016 blir det turné i länet. Här blandas turkiska sånger, nordisk folkmusik, marockanska rytmer, improvisation och bulgariska danser.
Denna 6 musiker starka ensemble, där bl a kände violinisten/sångaren Salem Al Fakir ingår från tid till annan, har gjort succé på jazzfestivalen i Umeå (2011) och släpper en ny skiva under 2015. Musikerna blandar turkiska sånger, nordisk folkmusik, marockanska rytmer, impro och bulgariska danser. Velodrone levererar blodfull VärldsJazz med full kraft men också folklig delikat finkänslighet. Stor bredd beträffande instrumentering, låtval och arrangemang. Motorn i gruppen är oudspelaren Mats Karlsson – grundare av legendariska H3FK.
Mats Karlsson oud, mandolin, Thomas Backman saxofon/klarinett, Petter Bergander keyboards, piano, Filip Augustsson kontrabas, Fredrik Rundqvist trummor och Ola Botzén slagverk
Medlemmar i Umeå JazzStudio betalar lägre entre – se Norrlandsoperans hemsida för mer information.
15.9 Alberto Pinton – Noi Siamo
Jazzmusiker är ofta multiinstrumentalister. Alberto Pinton är det på riktigt och barytonsaxen är hans favorit. Hans förmåga att behärska och kontrollera flera instrument ger inte bara en enorm frihet. Den avspeglar sig i hans musik och scennärvaro. Öppna kompositioner, där energi och samspel är ledordet. I Barnö har han hittat en perfekt frontpartner. Inspiration och understöd levereras i massor av Zetterberg och Agnas.
Alberto Pinton sax/klarinett/ komposition, Niklas Barnö trumpet, Torbjörn Zetterberg bas, Konrad Agnas trummor
22.9 Karin Krog Group
Karin Krog på Studion! Vi har konserten med Bengt Hallberg på jazzfestivalen i färskt minne så det är bara att tacka och ta emot. Det här blir annorlunda för hon bestämmer allt själv. Karin är jämnårig med Monica Z men till skillnad från henne en ständig sökare. Hon är en lika viktig del av den nya norska jazzen som Jan Garbarek. Hon tilldelades Norges största kulturpris 2007. Det senaste året har hon släppt fyra nya skivor inklusive ”Don´t just sing” en antologi för åren 1963 – 1999.
Karin Krog sång, Staffan William-Olsson gitarr, Terje Gewelt bas, Tom Olstad trummor
29.9 Freedoms Trio
Fem plattor har den norske Stockholmsbaserade gitarristen hunnit med då nya albumet Freedoms Trio kom i juni i år. Efter många år i Pernambuco och flera spännande projekt i den Brasilianska myllan premiärspelar han nu i Umeå. Tillsammans med den brasilianske basisten Rubem Farias Santana och den mozambikanske trummisen och sångaren Deodato Siquir presenterar Aadnekvarn en uppfriskande och enastående musik med tydliga influenser från tre kontinenter. Rytmiskt skarp, virtuos och melodiskt välbyggd – dessutom sångbar.
Steinar Aadnekvarn gitarr, Ruben Farias Santana bas, Deodato Siquir trummor
6.10 Tonbruket
EST är historia men erfarenheterna lever vidare. Både basisten Dan Berglund och Magnus Öström har efter chocken av absolut vacuum fortsatt åt varsitt håll. Dan Berglunds Tonbruket valde en väg som på samma gång är både nära EST och långt ifrån. Ännu mer nedtonat till förmån för musik som grupparbete. Tre grammisar av tre möjliga hittills. Nya ”Forevergreens” kan bli den fjärde.
Dan Berglund bas, Johan Lindström gitarr, Martin Hederos klaviatur, Andreas Werliin trummor
Samarrangemang med Humlan. Förhöjd entré.
13.10 Linus Lindblom Quartet
Linus Lindblom är en saxofonist som spelar med stor integritet och egensinne. Hans musik rör sig ledigt i såväl då- och nutid som den framtid han är en del av. När han nu gästar Umeå är det med sin tredje och nyligen utgivna skiva i bagaget.
Linus Lindblom tenorsax, Carl Bagge piano, Pär-Ola Landin bas, Konrad Agnas trummor
20.10 Hanna Paulsberg Concept
Dags för återbesök av makalösa norska saxofonisten Hanna Paulsberg och hennes Concept. På de fem år som gått sedan de vann Trondheimfestivalens talangtävling har inte minst Hanna själv utvecklats till en internationell storhet. Hon har gjort det genom att gå på tvärs mot det som sedan länge varit norsk standard. Ung nordisk jazzmusik när den är som bäst!
Hanna Paulsberg sax, Oscar Grönberg piano, Hans Hulbækmo trummor, Trygve Fiske bas
27.10 Jazzfestival: Young Nordic Jazz Comets
En festival i festivalen!
I år står Umeå Jazzfestival värd för årliga Young Nordic Jazz Comets. YNJC är en showcase och promotion av unga nordiska band i en internationell miljö. Efter de nationella uttagningarna kan vi presentera fem mycket spännande unga grupper, som på olika sätt bidrar till att utveckla och komplettera vår tids jazzmusik. Se vår hemsida för mer information – en riktig FESTkväll blir det!
Okko Saastamoisen Kvartetti
Österbottniske Okko Saastamoisen leder sin uppväxts traditionsmusik in i en drömsk urban indie pop-kontext där också cooljazzen får dra sitt strå till stacken. Medspelarna tillhör de mest lysande unga finska talangerna.
Okko Saastamoinen trummor, Mikael Saastamoinen bas, Jarno Tikka saxofon, Toomas Keski-Säntti piano
Anna & Sölvi
Trots att de känt varandra sedan barnsben kom Anna och Sölvi inte att spela tillsammans förrän för fem år sedan. Nu har de erövrat isländska Grammis-utmärkelsen för årets nykomling både 2015 och 2016. Och framför allt; fått möjlighet att framföra egen musik som duo, ett format som passar deras musik fylld av improvisation, lekfullhet och intuitiv kommunikation.
Anna Gréta Sigurðardóttir sång, Sölvi Kolbeinsson piano
Megalodon Collective
Med inspiration från filmmusik, från yttre rymden, frijazz, improv, noise, klassiskt och medeltidsmusik har sju musiker med basen i Trondheim slagit norskt musikliv med häpnad och fått flertalet nomineringar. Dags att erövra Norden?
Andreas Winther och Henrik Lødøen trummor, Martin Myhre Olsen, Karl Hjalmar Nyberg och Petter Kraft saxofoner, Aaron Mandelmann bas, Karl Bjorå gitarr
Dyberg/Balvig/Nesheim feat. Kovacs
De förvaltar arvet av legendariska Sun Ra och adderar själfulla melodier med trixiga rytmer. Stor poetisk talang inryms i gruppen som består av fyra olika nationaliteter musikaliska erfarenheter.
Christian Balvig piano, Mia Dyberg röst, Kamilla Kovacs röst, Knut Nesheim trummor
Daniel & Dundret
Fyra improvisatörer som delar sin passion för kaotiska minimalistiska rytmer och förvirrande enkla melodier, allt under ledning av Daniel Gahrton. Originalmusik som oundvikligen inspirerats av den fantastiska, nordiska jazz- och improvisations-scenen. Och nog kan man även höra Ornette Colemans (RIP) ande sväva över dessa unga musiker.
Daniel Gahrton saxofon, Milton Öhrström piano, Jonas Nilsson bas, Cornelia Nilsson trummor
Bakom arrangemanget står de nordiska paraplyorganisationerna inom jazzen: Svensk Jazz, Norsk Jazzforum, Jazz Danmark and FIH Music School/Music Export Iceland.
3.11 Nils Berg Cinemascope – Tre musiker – en projektor
Nils Bergs fantasi och kreativitet verkar inte ha några gränser. I Cinemascope spelar Nils trio med gäster från hela världen. De bjuds in att delta via filmduken, som den afghanska herdepojken, kvinnokören i Malmö och flickan i Buthan – allt utan omsvep och med allra största närvaro. Helt enkelt ett ”genialt koncept som vidgar synen på vad livemusik är” skriver GP eller enligt DN en riktig ”musikalisk fantasi”. Det räcker inte att lyssna – kom och se – var med där det händer.
Nils Berg klarinett, Daniel Ögren gitarr, Josef Kallerdahl bas, Christoffer Cantillo trummor
10.11 Lisa Ullén Quartet – Borderlands
Lisa Ullén har utvecklats till att bli en av landets intressantaste pianister. Hennes intresse för experimentellmusik förklarar steget över till ”jazzen” och ett friare samspel. Lisa Ulléns musik och kompositioner är ett utsökt exempel på friformkomponerandet som metod. Den förutsätter ett lyhört kollektivt samspel – som i en stråkkvartett – men också med utrymme för det individuella.
Lisa Ullén piano, Mats Äleklint trombone/elektronik, Nils Ölmedal bas, Andreas Axelsson trummor
17.11 Dogwill och Leif Larsson Kvartett med Ulf Adåker
Jazzmusik finns i mångas människors hjärtan och vissa av dem älskar att också få utöva och spela musiken. I Umeå finns musikanter som söker gemenskap kring de uttryck och den musik som de gillar bäst. Dogwill är en pianotrio som söker närhet och skäl i det melodiskt subtila medan Leif Larssons kvartett strävar mot en mer fyllig ljudbild – denna gång med trumpetaren Ulf Adåker som gäst.
Dogwill – Jonas Andersson piano, Jan Östlund bas, Emil Lundberg trummor
Leif Larsson Kvartett – Leif Larsson sax, Eric Karlsson piano, Sune Wiklund bas, Claes-Erik Schwartz trummor och Ulf Adåker trumpet
24.11 Stockholm Voices
Sedan konsertdebuten 2014 har Stockholm Voices tagit publiken med storm – succé är bara förnamnet! Gruppen består av fyra jazzvokalister med lika personliga som ekvilibristiska röster. Tillsammans med fyra medmusiker skapar de ett unikt sound och förvaltar en stark – inte minst svensk – tradition av stämsång inom jazzgenren. Virtuost, värmande, svängigt och lekfullt. Nu debut på Umeå JazzStudio!
Gunilla Törnfeldt sång, arr, konstnärlig ledare, Maria Winther sång, Alexander Lövmark sång, Jakob Sollevi sång
Klas Lindquist sax, Mikael Skoglund piano/arr, Niklas Fernqvist bas, Daniel Fredriksson trummor
1.12 Birgitta Flick – Dalarna
Inte sedan Jan Johansson öppnade den svenska folkmusikens pandorabox på 60-talet har den musikskatten varit hetare än nu. Tyska saxofonisten och kompositören Birgitta Flick fastnade för folkmusik från Dalarna och djupstuderade vallmusik och folkliga koraler. Det gav nyskapande musik för hennes tyska kvartett som för kvällen är utökad med sångerskan Lina Nyberg och några blåsare.
Birgitta Flick sax/kompositör, Maria Kvist piano, James Banner bas, Max Andrzejewski trummor, Lina Nyberg voc, Nico Lohmann sax/flöjt, Silke Eberhard bas klar.
Konserten sker med stöd från Goethe-institutet.
8.12 Trubbel Trio och Tomas Fischer Kvintett
Gitarristen Peter Holmqvist är orädd och full av iver att få spela i olika konstellationer. Ikväll tar han chansen att på kort varsel spela med Trubbel trio då Göran Turborn fått förhinder. Det tackar vi för! Efter paus kan de som önskar ta på sig dansskorna eller bara tillåta sig att ryckas med i härlig swing – Tomas Fischer Kvintett får det att gunga – vare sig du vill eller inte!
Göran Turborn Trio – Göran Turborn gitarr, Rickard Jokela bas, Emil Lundberg trummor
Tomas Fischer Kvintett – Tomas Fischer klarinett, Ange Turell gitarr, Eric Karlsson piano, Stefan Karlsson bas, Per Bäckman trummor
15.12 Midgårdskolan och Sten Öbergs Special – Tribute to Clark Terry och Bob Brookmeyer
Säsongsavslutningen bjuder på en mångfald av improvisatörer, allt från de som utforskar med ungdomlig nyfikenhet till de som kommunicerar med mogen eftertänksamhet. Midgårdskolans improvisationselever visar sina färdigheter samtidigt som jazznestorn Sten Öberg ger sig i kast med musik från jazzgiganter som Clark Terry och Bob Brookmeyer. Till hjälp har Sten hittat goda vänner i pianisten Ion och i Norrbotten Big Band – Peter, Petter och Dan.
Midgårdskolans improvisations elever
Sten Öberg Special – Petter Olofsson bas, Peter Dahlgren trombone, Dan Johansson trumpet, Ion Baciu piano, Sten Öberg trummor