Vi säger det gång på gång: ÄNTLIGEN!

27–31 oktober 2021

New York, Brasilien, Missouri, Danmark, Paris och Söders höjder i Sthlm – nu sveper de in över Umeå från jordens alla hörn.

Åter ett nytt år med nya möjligheter! Fjolåret satte oss alla på prov där musiken och kulturen verkligen fick sin beskärda del av utmaningar. När vi ser tillbaka på höstens situation är vi idag både stolta och nöjda över att vi hade möjlighet att erbjuda en så berörande, utmanande och inte minst säker festival för våra besökare.

Umeå Jazzfestival kan nu frigöra sig från det pandemiskt våta täcke som präglade festivalen 2020 och på nytt får vi möte den levande och vital internationell spelplats för konstnärlig utveckling och jazzvärme som en fullskalig festivalen utgör! Här spelar musiker och grupper som banar väg för nya uttryck och nya möjligheter men även förädlar redan erövrade musikaliska erfarenheter.

Men den största skillnaden från förra året är ju förstås att vi kan skapa den för jazzen så viktiga mötesplatsen, där vi kan vandra mellan de olika salarna och upptäcka musikaliska världar och uttryck som vi inte känner till. Dessutom träffa vänner och bekanta, gamla som nya. Ja, vi känner igen oss i form av festivalens klassiska kärnvärden där traditionen, kreativiteten, nyfikenheten, tillgängligheten och jämställdheten vägleder.

Så varmt välkomna ska ni vara till årets jazzfestival och vi hoppas ni ska ha stora förväntningar – för det har vi!

Håll utkik här på vår hemsida efter uppdateringar. Välkomna in i jazzvärmen!

Mer om program och övriga aktiviteter kan läsas på festivalens hemsida: www.umeajazzfestival.se

Dela på Facebook